- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק בש"פ 7886/12
|
בש"פ בית המשפט העליון |
7886-12
1.11.2012 |
|
בפני : א' שהם |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: דוד מורגנשטרן עו"ד תמיר סולומון |
: מדינת ישראל עו"ד יאיר חמודות |
| החלטה | |
1. לפניי ערר על החלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו (כב' השופט צ' קאפח), מיום 28.10.2012, בתיק מ"ת 18985-07-12, בגדרה נדחתה הבקשה להוסיף את רעייתו של העורר כמפקחת וערבה.
כתב האישום שהוגש נגד העורר
2. בכתב אישום שהוגש לבית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו נגד העורר (ת"פ 18941-07-12), מיוחסים לו שבעה אישומים שבהם עשרות עבירות על חוק מס ערך מוסף, התשל"ו-1975 (להלן: חוק מע"מ); על פקודת מס הכנסה [נוסח חדש], התשכ"א-1961 (להלן: פקודת מס הכנסה); ועל חוק איסור הלבנת הון, התש"ס-2000 (להלן: חוק איסור הלבנת הון).
בכתב האישום נטען, כי העורר ביחד עם אדם נוסף בשם יניב, וחברה שהיתה בשליטתו, פעלו יחדיו לביצועה של תוכנית עבריינית רחבת היקף ובמסגרתה ביצוע עבירות שמטרתן התחמקות מתשלומי מע"מ ומס הכנסה בסכומי עתק, בצד ביצוע עבירות של הלבנת הון.
במסגרת האישום הראשון הוצאו חשבוניות פיקטיביות על סך 515,620,819 ש"ח כאשר סכום המע"מ הנובע מהן, ואשר הוצא במרמה, הינו 71,120,113 ש"ח.
במסגרת האישום השני מדובר בחשבוניות פיקטיביות בסך 91,803,848 ש"ח כאשר סכום המע"מ הנובע מהן הינו 12,662,600 ש"ח.
באישום השלישי מדובר בחשבוניות פיקטיביות על סך 132,202,253 ש"ח כאשר סכום המע"מ הנגזר מהן עומד על סך של 18,234,793 ש"ח.
באישום הרביעי נטען, כי הוצאו חשבוניות פיקטיביות בסכום כולל של 391,589,560 ש"ח, כאשר סכום המע"מ הנובע מהן הוא 54,012,353 ש"ח.
באישום החמישי נטען, כי הוצאו המחאות על-סך 37,316,220 ש"ח הנחזות להיות בכזב כתשלום בגין חשבוניות פיקטיביות, ובכך מדובר בביצוע פעולות ברכוש אסור, בניגוד לחוק איסור הלבנת הון.
באישום השישי מדובר בהתחמקות מתשלום מס בסכום של כ-4 מליון ש"ח.
באישום השביעי מיוחסת לעורר הוצאת חשבוניות פיקטיביות על סך 1,319,776,180 ש"ח, כאשר סכום המע"מ בגינן הינו 182,036,716 ש"ח.
הליכים קודמים
3. בד בבד עם הגשת כתב האישום ביקשה המדינה לעצור את העורר עד לתום ההליכים במשפטו.
בדיון שהתקיים ביום 27.7.2012, הגיעו הצדדים לידי הסכמה, לפיה ישוחרר העורר לחלופת מעצר והתבקש תסקיר מעצר בעניינו.
4. בתסקיר מיום 1.8.2012, נאמר כי העורר הוא כבן 57, נשוי ואב לשמונה ילדים, ומתגורר בעיר בני ברק.
על רקע מאפייני העבירות בהן נחשד העורר, הבעייתיות בהתנהגותו, עמדותיו האישיות וקשייו להציב גבול להתנהגותו במישורים שונים, העריך שירות המבחן כי קיים סיכון לביצוע עבירות דומות, נוספות.
עם זאת, הומלץ לשחררו לחלופת מעצר, קרי, מעצר בית בביתו של תושב בני ברק וכן הומלץ על שלושה מפקחים נוספים, שאינם מבני משפחתו של העורר. כמו כן, הומלץ לאשר את רעייתו של העורר ואת בנו כמפקחים נוספים.
אשר לרעייתו של העורר נאמר, כי מדובר בעקרת בית, המקדישה זמן רב לסיוע לנזקקים. היא מתייחסת בחומרה להתנהגותו הבעייתית של בעלה והיא חשה כלפיו "תחושת כעס, אכזבה ופגיעה משמעותית באמון שנתנה בו לאורך השנים". היא לא היתה ערה, עד למעצרו של בעלה, לבעייתיות שבהתנהגותו, ולדעת שירות המבחן היא "תוכל להשתלב ביישום הפקוח".
5. התקיימו דיונים בפני שופטים שונים בבית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו ובסופו של דבר שוחרר העורר למעצר בית, כמומלץ על-ידי שירות המבחן, וכל המפקחים המוצעים אושרו, למעט רעייתו של העורר.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
